Wie maakt de mooiste foto of video van de ligfietsentoertocht?

Print
Wie maakt de mooiste foto of video van de ligfietsentoertocht?

Altijd een bijzonder gezicht: ligfietsen op de openbare weg. Afbeelding: Veldko

Melick / Midden-Limburg -

Meer dan honderd kleurrijke ligfietsen (velomobielen) rijden op 28 december een toertocht door Midden-Limburg. Deze ‘oliebollentocht’ wordt jaarlijks gereden en trekt deelnemers uit heel Nederland, Duitsland, België, Roemenië, Frankrijk en zelfs Nieuw Zeeland en de Verenigde Staten. Het is voor het eerste dat de tocht in de Euregio Midden-Limburg wordt gereden.

Het wordt op vrijdag 28 december een kleurrijke optocht van bijzondere fietsen. De organisatie roept fotografen en filmers op hun mooiste foto of video van de toertocht toe te sturen. Die worden geplaatst op de eigen website, zodat deelnemers hun foto kunnen downloaden. De inzender van de mooiste foto en/of video ontvangt een OBT 2018 sportshirt als dank. De foto’s kunnen worden toegestuurd aan info@grensrijder.com Klik hier voor meer informatie.

Route

De tocht start om 10.30 uur bij het Laco sportcentrum in Melick. Hier verzamelen de deelnemers zich vanaf 9.00 uur. Via de Roerbrug in Paarlo wordt koers gezet richting Holsterhof om vervolgens naar het Reutje te rijden. Via de Linnerheide wordt naar Lerop gefietst. Vandaar voert de tocht over het fietspad bij de Roerbrug naar Kitskensberg. Via Kloosterhof wordt via Asenray naar Blank Water in Boukoul gereden om vandaaruit door de Link naar de grens aan de Bosstraat te rijden. Langs de Bosstraat rijdt de kleurrijke stoet naar het Duitse Overhetfeld, waar omstreeks 12.30 uur wordt gepauzeerd bij restaurant Zur Kapelle. De tocht gaat ’s middags via Niederkrüchten naar de kop van de Meinweg om via de Keulsebaan en de fietspaden achter kasteel Daelenbroeck richting de Melicker Prins Bernhardmolen te rijden. Van daaruit gaan de ligfietsers terug naar de startplaats.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje