In hoger beroep zes jaar celstraf en tbs voor incestvader uit Herkenbosch

Print
In hoger beroep zes jaar celstraf en tbs voor incestvader uit Herkenbosch

Incestvader André H. krijgt in hoger beroep zes jaar celstraf en tbs. Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Herkenbosch / Midden-Limburg -

Voor het langdurig misbruiken en verkrachten van zijn dochter is de 54-jarige André H. uit Herkenbosch in hoger beroep veroordeeld tot zes jaar celstraf en tbs met dwangverpleging.

H. misbruikte zijn zwakbegaafde dochter van haar veertiende tot haar zevenentwintigste. Hij verwekte ook een kind bij haar. Daarnaast maakte hij zich jarenlang schuldig aan verbaal en fysiek geweld, vernederingen en extreem controlerend gedrag. Het misbruik vond plaats toen het gezin nog in Swalmen woonde.

H. heeft altijd ontkend. Volgens hem waren alle handelingen vrijwillig. Het hof gelooft dat niet, zich daarbij baserend op verklaringen van de dochter, maar ook die van een leraar en de moeder van H. André H. werd ook verdacht van ontucht met zijn minderjarig stiefkind, maar werd daarvan vrijgesproken. Later trouwde hij met het meisje en kregen ze nog twee kinderen.

De rechtbank in Roermond legde vorig jaar geen tbs op aan H., maar het hof doet dat nu wel. H. heeft een verminderde intelligentie en heeft een persoonlijkheidsstoornis waarvoor hij behandeld moet worden. Zijn dochter heeft volgens het hof recht op 20.000 euro smartengeld.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje