Wereldtopper bezoekt scholen Sevenum

Print
Wereldtopper bezoekt scholen Sevenum

Candy Jacobs (rechts) bezocht de scholen in Sevenum om over gezond gedrag te praten. Afbeelding: KERNgezond

Sevenum -

Candy Jacobs, de nummer 2 van de wereld bij het vrouwen skateboarden, was te gast tijdens de tweede activiteit van KERNgezond Sevenum op basisscholen De Dobbelsteen, De Krullevaar en De Horizon.

Candy gaf een gastles die in het teken stond van gezond gedrag, genaamd ‘De Held’. “Je bent pas een held als je netjes met anderen omgaat en anderen helpt,” zo legde Candy uit. Ze bezocht alle scholen apart. Na het maken van een woordweb, werd gediscussieerd over wat gezond gedrag nu is. Candy vertelde hoe dit terug komt in de topsport en hoe de kinderen daar zelf mee om kunnen gaan. Als laatste werd ingegaan op ‘opstekers’ en ‘afbrekers’. De kinderen ontdekten dat pestgedrag altijd gevolgen blijft hebben. Candy: “Bij elke nare opmerking kreukelden ze een papier, waarna de opdracht was om het blad weer glad te strijken. Zo zagen ze dat de kreukels, die symbool stonden voor de nare opmerkingen, altijd zichtbaar blijven. De opstekers gaven de kinderen juist extra energie en een goed gevoel.” Hierna maakten ze samen afspraken rondom gezond gedrag die ze dit jaar gaan naleven in de klas.

Olympische Spelen

Op basisschool De Dobbelsteen was zelfs een cameraman aanwezig om alles vast te leggen. Dit voor een documentaire rondom de weg die Candy aflegt naar de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. Daar staat skateboarden voor het eerst ooit op het programma.