Slachtoffers mysterieus ‘ongeval’ op A73 zijn Roemenen

Print
Slachtoffers mysterieus ‘ongeval’ op A73 zijn Roemenen

Het spoor van de auto vanaf de snelweg de akker op. Afbeelding: De Limburger

Sint Odiliënberg - De politie tast nog in het duister over de oorzaak van het ongeval langs de A73 ter hoogte van Sint Odiliënberg waarbij woensdagnacht een dode en een zwaargewonde zijn gevallen. Vooralsnog gaat de politie niet uit van een misdrijf.

Ter plekke wijzen sporen erop dat de wagen met hoge snelheid het talud op is gereden en vervolgens door het aanwezige hekwerk is geschoten. Spruitenteler Jack van Lin, op wiens perceel de auto tot stilstand kwam, merkte niks van de nachtelijke zoektocht van de politie naar mogelijk meerdere slachtoffers. Pas toen hij de volgende morgen opstond, zag hij de zwaar beschadigde auto bij de elektriciteitsmast staan. „Die staat toch zo’n dertig meter het veld in”, weet Van Lin.

Lees ook: Mysterie: man ligt dood op A73, vrouw zwaargewond in naastgelegen maisveld

Persoonlijke documenten
In de auto trof de politie persoonlijke documenten aan die erop wijzen dat de betrokkenen uit Roemenië komen. Ook was de auto voorzien van Roemeense kentekenplaten. Omdat de familie van de slachtoffers nog niet is geïnformeerd, doet de politie geen uitspraken over de slachtoffers en wat de eventuele relatie tussen beiden is.

Onduidelijk is wat zich rond 00.30 uur langs de snelweg in noordelijke richting heeft afgespeeld. Na een melding van een passerende automobilist dat er ‘iets’ op de snelweg lag, werd al snel een overleden man aangetroffen. In een veld langs de snelweg werd een auto aangetroffen met een zwaargewonde vrouw. De vrouw is met de traumahelikopter naar het ziekenhuis vervoerd en verkeert buiten levensgevaar.

Onderzoek
Donderdagmiddag is in het veld onderzoek verricht door de technische recherche met een speurhond. Volgens een woordvoerder heeft die zoektocht geen concrete aanwijzingen opgeleverd. Over de aanleiding voor het onderzoek ter plekke worden geen uitlatingen gedaan.