Documentaire over training lokaal bestuur Brunssum

Print
Documentaire over training lokaal bestuur Brunssum

Waarnemend burgemeester Gerd Leers heeft bijgedragen aan de totstandkoming van de training. Afbeelding: Luc Lodder

Brunssum / Zuid-Limburg -

De gemeente Brunssum houdt woensdag 19 december een bijeenkomst over de professionalisering van het lokaal bestuur. Deze vindt plaats in de Brikke Oave aan het Lindeplein. Het programma begint om 19.00 uur.

Aanleiding is de bestuurlijke crisis waarin Brunssum eind 2017 in verzeild raakte. Naar aanleiding daarvan hebben raadsleden en wethouders van Brunssum een training gevolgd, gefinancierd door het ministerie van Binnenlandse Zaken. Het ministerie wil dat deze proef ook door andere lokale besturen ingezet kan worden om een professionaliseringsslag te maken.

Houding en gedrag

De training is gegeven door externe professionals van verschillende pluimage. Centraal in de training staan houding en gedrag en het creëren van een veilige omgeving waarin zinvol samengewerkt kan worden.

Optredens

Tijdens deze conferentie wordt verslag gedaan van het resultaat van de training. Dat gebeurt door lezingen, ludieke optredens en het vertonen van een documentaire die gemaakt is tijdens de training. Genodigden zijn lokale bestuurders uit heel Limburg.