Controle

Verscherpt toezicht op afval dumping rond feestdagen

Print
Verscherpt toezicht op afval dumping rond feestdagen

Afvaldumping bij ondergrondse container. Afbeelding: Rob Oostwegel

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht / Zuid-Limburg -

Grotere pakkans voor mensen die afval dumpen bij de ondergrondse containers in Sittard-Geleen. De gemeente intensiveert in december opnieuw het toezicht.

Het dumpen van restafval, vaak geplaatst naast de ondergrondse containers, komt regelmatig voor. De gemeente Sittard-Geleen controleerde in de maanden augustus en september al strenger op illegale dumpingen. Tijdelijk werden twee externe toezichthouders ingehuurd die binnen de gemeente opereerden als boa’s. Besloten is de toezichthouders in de maand december opnieuw in te huren. „Rond de feestdagen dumpen mensen meer afval, blijkt uit de cijfers”, zegt een gemeentewoordvoerder.

Vorige week werden al meerdere mensen bekeurd. Afgelopen woensdag trof een wijkopzichter in Sittard-Oost een dumping van elf vuilniszakken naast een container aan. De ingeschakelde boa’s konden middels de inhoud van de zakken achterhalen van wie ze afkomstig zijn. „Ze kwamen van dezelfde persoon”, aldus de woordvoerder. De boete voor een afvaldumping is 144 euro. Daarnaast worden de opruimkosten doorberekend.