Het duurt nog jaren voordat Weert helemaal is verlost van waterleidingbreuken

Print
Laar / Tungelroy / Weert / Swartbroek / Altweerterheide / Stramproy / Midden-Limburg -

Bewoners van Moesel en andere wijken in Weert lopen nog jaren de kans zonder drinkwater te komen zitten door leidingbreuken.

En dat heeft alles te maken met de slechte kwaliteit van de waterleidingen, die in de jaren vijftig en zestig in de toen nieuwe wijken in Weert in de grond zijn gestopt, meldt een woordvoerder van Waterleiding Maatschappij Limburg (WML). De gemeente had toen een eigen waterleidingbedrijf.

Lees ook: Straat staat blank in Weert door groot waterlek

„Als je de kwaliteit van de leidingen vergelijkt met die in andere steden van ons land, dan zijn ze in Weert wel erg slecht”, weet de woordvoerder. Ter illustratie: van alle waterleidingen die dit jaar in Limburg worden vervangen, ligt 10 procent op grondgebied van Weert.

Tempo
„Dit jaar zullen we in Weert zo’n tien kilometer waterleiding vervangen, waarvan drie kilometer in de wijk Moesel. Dat tempo zullen we ook de komende jaren aanhouden. Maar al met al zal het toch nog vele jaren duren, voordat we alle oude leidingen in de gemeente vernieuwd hebben.”

WML vervangt de waterleiding het liefst in combinatie met werkzaamheden van de gemeente aan het riool, zodat trottoirs en wegen maar één keer open hoeven.

Waterleidingbreuken komen in Weert regelmatig voor. In de afgelopen dagen was het twee keer raak in de Nassaulaan. Dat zorgde voor de nodige overlast, onder meer door een lagere waterdruk. Een aantal woningen was enige tijd helemaal verstoken van stromend water. Niet alleen in de Nassaulaan, maar ook bewoners van de omliggende straten hadden er last van.