Realisatie fusieschool in Hunsel loopt vertraging op

Print
Realisatie fusieschool in Hunsel loopt vertraging op

De realisatie van een fusieschool voor de dorpen Haler, Hunsel, Neeritter en Ittervoort loopt minimaal vier maanden vertraging op. Afbeelding: Archief De Limburger/Franco Gori

Haler / Hunsel / Neeritter / Ittervoort / Kelpen-Oler / Haelen / Buggenum / Baexem / Grathem / Ell / Nunhem / Horn / Neer / Roggel / Heibloem / Heythuysen / Midden-Limburg -

De realisatie van een fusieschool voor de dorpen Haler, Hunsel, Neeritter en Ittervoort loopt minimaal vier maanden vertraging op.

De medezeggenschapsraden van de drie scholen en scholenkoepel SPOLT tekenden onlangs een intentieverklaring om onderzoek te doen naar de fusie. De komende maanden zal een Fusie Effect Rapportage worden opgesteld. Omdat gesprekken tussen betrokkenen meer tijd in beslag namen, wordt de voorziene opening van de nieuwe school in augustus 2020 naar verwachting niet gehaald.

Het fusietraject is losgekoppeld van de locatiekeuze van de school. De gemeenteraad van Leudal besloot in april dat de school aan de Kallestraat in Hunsel moet komen, een handtekeningenactie van boze ouders uit Neeritter en Ittervoort ten spijt.

Lees ook: Raad Leudal: fusieschool moet in Hunsel komen