Winterevenement

Wintertijd Heerlen na proefdraaidag klaar voor het echte werk

Print
Wintertijd Heerlen na proefdraaidag klaar voor het echte werk

Tijdens de proefdraaidag ging menig ouder met kind de ijsbaan op. Afbeelding: Heerlen Mijn Stad

Heerlen / Hoensbroek / Zuid-Limburg -

Tijdens een testdag heeft Wintertijd Heerlen donderdag proefgedraaid voordat het winterevenement vrijdag echt van start gaat. Bart Sevenich van de organisatie spreekt van een geslaagde testdag.

Op de proefdraaidag liep de organisatie tegen een paar dingen aan die vanaf vrijdag anders gaan. „Op de ijsglijbaan hadden we aanvankelijk de regel dat kinderen onder tien jaar met een volwassene naar beneden moeten glijden” vertelt Sevenich. „Die regel laten we los. Het blijkt dat wanneer een kind met volwassene naar beneden glijdt dat we erg snel gaat. Zonder het extra gewicht gaat dat minder snel. Verder maken we de rubber mat beneden wat langer, zodat je meer afremt.”

Drukke dag

„Op de testdag was het al drukker dan we hadden verwacht” vervolgt Sevenich. „Het was goed om een dag van tevoren even te testen. Je wilt toch even weten hoe het publiek loopt. En dan blijkt dat bezoekers dingen opvallen waar je zelf in de voorbereiding niet aan had verwacht. Bijvoorbeeld bij de schaatsenuitgifte. Daar staan de schaatsers even op hun sokken op een koude vloer. Daar leggen we een extra mat neer.”

Opening

Wintertijd gaat vrijdag vanaf 19:00 uur officieel van start met een openingsshow. Er is een voorstelling van kunstschaatsers en ‘vertical dancers’ die over de rand van het Glaspaleis hangen en voor de witte muur een show weggeven. Ook zijn er muzikale optredens.