Fietsenmaker uit Posterholt vierde in verkiezing slechtste slogan

Print
Fietsenmaker uit Posterholt vierde in verkiezing slechtste slogan

Afbeelding: De slechtste slogan

Posterholt / Midden-Limburg -

De slogan ‘met je fiets in de penarie? bel dan even met Harie…’ heeft Fietsenmaker Harrie uit Posterholt de vierde plaats opgeleverd in de verkiezing van de slechtste slogan van Nederland. Hij kreeg 1217 stemmen.

De prijs voor de slechtste slogan van het jaar gaat met 3617 stemmen naar de Larense Barbier Rogier voor de slagzin ‘We doen wel vrouwen maar knippen ze niet’. De slogans ‘Ga niet zelf kutte, Bel Ronald Schutte!’ van het Dordrechtse Stukadoors/schildersbedrijf Schutte en ‘Voor ieder reetje een Aarts W.C’tje’ van het Eindhovense bedrijf Aarts Sanitair Service staan op plek twee en drie.

Blauwe Tegel

De ‘winnaar’ van de verkiezing ontvangt binnenkort de Blauwe Tegel van van platform SlechteSlogans.nl, dat de wedstrijd dit jaar voor de zevende keer organiseerde. In totaal brachten 8.531 stemmers 14.328 stemmen uit.

Fietsenmaker Harrie voerde zelf via Facebook actie om zo veel mogelijk mensen op hem te laten stemmen. Andere deelnemers deden dat ook. Zo plaatste winnaar Barbier Rogier postte onder meer een filmpje waarin de ontstaansgeschiedenis van de slogan wordt uitgelegd: vrouwen lopen geregeld binnen met de vraag of ze ook vrouwen doen (knippen), waarop bij wijze van grap het antwoord ‘we doen wel vrouwen, maar knippen ze niet’ is ontstaan.

Geen windeieren

Meedoen aan de wedstrijd legde ondernemers tot nu toe geen windeieren. Jan-Hein de Cock van de gelijknamige Tilburgse modezaak won vijf jaar geleden met ‘It’s De Cock that makes the man’. Nog steeds komen mensen er speciaal voor naar zijn winkel, vertelde hij onlangs tegen Omroep Brabant.

Eerdere winnaars zijn verder ‘Van kop tot kont, worst in de mond’ (Worstenbroodjes van de Millse molen De Korenbloem in Mill), ‘Zit je haircut’ (kapperszaak Local Heroes in Utrecht), ‘Iedere paal gaat erin’ (heibedrijf Steenman in Oosterblokker), ‘Een timmer timmert, een tandarts boort, maar wij zitten lekker in Velsen Noord’ (aannemer Leon Braak in Velsen Noord) en ‘The worst musical ever’ (Hema de musical).

De volledige uitslag van dit jaar is als volgt:

1. We doen wel vrouwen maar knippen ze niet (Barbier Rogier)
2. Ga niet zelf kutte, Bel Ronald Schutte! (Stukadoors/schildersbedrijf Schutte)
3. Voor ieder reetje een Aarts W.C’tje (Aarts Sanitair Service)
4. met je fiets in de penarie? bel dan even met Harie… (Fietsenmaker Harrie)
5. Theo en Peet, voor al u electriciteet (PC van der Peet)
6. Het Solmar je vakantie zijn (Solmar Tours)
7. Wespen horren buiten (Unilux horren)
8. Let us oystertain you! (Oestercompagnie)
9. ‘t is VERS(C)HOOR (Verschoor groente- en fruithandel)
10. Zonder ons gene plons (Ruimdienst Lazeroms)