Eerste namen festival Mijl op Zeven bekend

Print
Eerste namen festival Mijl op Zeven bekend

Nick Dittmeier and the Sawdusters komen naar festival Mijl op Zeven. Afbeelding: Mijl op Zeven

Ospel / Ospeldijk -

Na twee uitverkochte edities, vindt op donderdag 30 mei voor de derde keer het festival Mijl op Zeven plaats. Met zonnige roots, bluegrass, country en americana verandert de picknickweide bij Buitencentrum De Pelen in Ospeldijk op Hemelvaartsdag voor een dag in het zuiden van de VS. Deze week zijn de eerste vier namen bekendgemaakt.

Tiny Legs Tim

Als ‘fingerpicking’ virtuoos, slide gitarist en ijzersterke tekstschrijver, weet deze Gentse bluesman een geheel eigen ‘blues en roots’ geluid neer te zetten. De naam Tiny Legs Tim is een verwijzing naar zijn dunne beentjes: een gevolg van een operatie en een jarenlange strijd voor z’n leven.

Jeffrey Halford & the Healers

Deze Californische singer-songwriter speelt energieke, maar bovenal vermakelijke live shows. Hij doet dit met zijn band The Healers, een rhythm sectie, bestaande uit producer en multi-instrumentalist Adam Rossi en (contra)bassist Bill Macbeath.

Nick Dittmeier and the Sawdusters

Ben je fan van Little Feat of the Band, dan kun je de Americana van Nick Dittmeier & the Sawdusters zeker waarderen. Hun laatste album is een gruizige, vrolijke verzameling van nummers met personages die ontstonden terwijl de bandleden over het dashboard van hun versleten Ford bus staarden, terwijl ze eindeloos door het zuiden en midwesten van de VS toerden.

The Yawpers

Americana blues die keihard binnenkomt, je vastgrijpt en nooit meer loslaat. Toch zijn het vooral de optredens waarmee de Yawpers een onuitwisbare indruk achterlaten. De impulsieve frontman Nate Cook is een punk-reïncarnatie van Elvis met vuur in z’n ogen, gesteund door de retestrakke ruggengraat van de band: gitaarwonder Jesse Parmet en rammende drummer Noah Shomberg. Live brengen zij een combinatie van de smerigste jaren-70-rock en de vuigste delta blues.

Informatie

Festival Mijl op Zeven is een initiatief van muziek-, natuur- en cultuurfans uit de Peel, Staatsbosbeheer, Buitencentrum De Pelen en Misty Fields. Kaarten bestel je hier. Een gedeelte van de opbrengst van entreekaarten gaat naar Buitencentrum De Pelen, ten behoeve van natuureducatie

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje