Sporten met een lichte verstandelijke of lichamelijke beperking

Print
Sporten met een lichte verstandelijke of lichamelijke beperking

De special gym groep in actie. Afbeelding: SV Atalanta

Maasbracht -

Al vele jaren wordt elke zaterdagochtend door een groep kinderen en jong volwassen met een lichte verstandelijke en/of lichamelijke beperking in de kleine gymzaal aan het Europlein 9 in Maasbracht gesport.

De ‘special gym’ groep van SV Atalanta is een begrip in Maasbracht. De basis van het uurtje sporten is gymnastiek, maar er worden ook uitstapjes gemaakt naar bijvoorbeeld balspelen, trampoline of de touwen, net waar de groep behoefte aan heeft.

Mariëlle Levels verzorgde deze lessen altijd met veel plezier. “Een blije snoet na afloop van de training, beter kon je weekend niet beginnen”, aldus Mariëlle. “Iedereen doet mee op zijn of haar niveau. Voor de een is het al een hele uitdaging over een bank te lopen, terwijl de ander al een aardig balletje in de basket gooit. Ik probeerde bij iedereen toch weer te kijken hoe ik hem of haar net weer wat anders of extra’s kon laten doen. Alleen is de realiteit nu wel zo dat ik door een drukkere baan, keuzes moet maken. En één van die keuzes is stoppen met lesgeven, al is het met pijn in het hart”.

In de zoektocht naar een geschikte vervangende trainer kwam Atalanta uit bij ‘Bijzonder in Beweging’, voorheen bekend als ‘Basissport Limburg’. Bijzonder in Beweging verzorgt bewegingsactiviteiten voor verstandelijk en meervoudig gehandicapten in Limburg. Het beweegaanbod is op de mogelijkheden van de deelnemers afgestemd. Zowel Atalanta als Bijzonder in Beweging geven aan het belangrijk te vinden dat sport en spel voor iedereen mogelijk moet zijn. Plezier staat daarbij voorop. Geïnteresseerden kunnen altijd een keer mee komen trainen of kijken op een zaterdagtraining.

Op zaterdag 19 januari is er een feestelijke open dag van 9.30-10.30 uur. Geïnteresseerden kunnen dan gratis een les meedoen in de gymzaal aan het Europlein 9 in Maasbracht. Inloop vanaf 9.15 uur.