Ut P&M Hoés in actie voor een dementievriendelijk Peel en Maas

Print
Ut P&M Hoés in actie voor een dementievriendelijk Peel en Maas
Meijel / Panningen / Koningslust / Grashoek / Egchel / Helden / Maasbree / Kessel / Beringe / Baarlo / Kesseleik -

Omroep P&M houdt in het weekend van 21 tot en met 23 december voor de achtste keer Ut P&M Hoés. De goede doelenactie van de omroep zamelt dit jaar geld in voor een dementievriendelijk Peel en Maas door non-stop radio te maken op het Raadhuisplein in Panningen. Op het plein zijn er acties, optredens en wordt iets lekkers verkocht.

„Als lokale gemeenschap werk je in het kader van de dementievriendelijkheid aan een samenleving waarin mensen met dementie, mantelzorgers en andere naasten zo lang mogelijk mee kunnen blijven doen”, aldus hoofdredacteur Bart Nelissen. „Met deze actie willen we bewustwording creeëren en initiatieven op dit gebied een podium geven. We zamelen geld in voor het Alzheimercafé Peel en Maas en Danssalon Peel en Maas. Deze vrijwilligers werken al aan een dementievriendelijke gemeente en kunnen dit met hulp van de gemeenschap nog meer uit gaan dragen.” Daarnaast komt er op het plein een wensboom te staan, waar inwoners ideeën en initiatieven delen om de gemeenschap dementievriendelijker te maken.

In de actieweek van Ut P&M Hoés gaat vanaf maandag 17 december een hele week aandacht uit naar het goede doel in de programma’s van de omroep. Nancy Dielissen en André Halmans presenteren vanuit het gemeenschapshuis in Panningen Ut P&M Hoés Café op tv, waarin elke avond vanaf 18.00 uur verslag gedaan wordt van de actie.

Lara Savelkoul, Nic Kortenoeven en Jip Huijs worden vrijdagmiddag om 14.00 uur ingesloten door wethouders Rob Wanten en Paul Sanders in Ut P&M Hoés op het Raadhuisplein. Ook dijkgraaf Patrick van de Broeck is daarbij aanwezig. Vervolgens kunnen muzieknummers aangevraagd worden in ruil voor een donatie voor het goede doel.

Op het plein kan het publiek een draai geven aan een prijzenrad, wafels met drankjes kopen, een foodtruck bezoeken en doorlopend luisteren en kijken naar artiesten. Op zondagmiddag om 16.00 uur maken burgemeester Wilma Delissen en wethouders Anget Mestrom en Wim Hermans het eindbedrag bekend. Kijk hier voor het totale programma.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje