Automobilist slaat met bijl en moet na dollemansrit vijf jaar de cel in

Print
Automobilist slaat met bijl en moet na dollemansrit vijf jaar de cel in

Theo B. bewerkte een van de slachtoffers met een bijl. Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Posterholt / Midden-Limburg -

De 61-jarige Theo B. uit Posterholt is veroordeeld tot vijf jaar celstraf. Hij reed in 2016 met zijn auto in op de auto waarin zijn ex-vriendin zat en sloeg een andere inzittende uit de auto met een bijl. Een derde persoon reed hij omver.

Zijn ex-vriendin had bij hem toevlucht gezocht nadat ze ruzie had gekregen met haar verloofde. B. wilde op een gegeven moment dat de vrouw tegen betaling seks had met anderen. De vrouw mailde vervolgens in paniek haar verloofde om haar op te komen halen.

Toen de vrouw in de auto stapte waar haar verloofde en twee andere personen in zaten, ontstak B. in razernij. Hij reed achter de auto aan en reed hen op de Echterboschbaan van de weg. Vervolgens reed hij drie keer in op de auto, om daarna een inzittende omver te rijden. Toen hij uitstapte, bewerkte hij de verloofde van zijn ex met een bijl. Daarna ging hij ervandoor.

Volgens de rechtbank in Maastricht heeft B. zich onder meer schuldig gemaakt aan poging tot doodslag, het verlaten van de plek van een ongeval en het in bezit hebben van een alarmpistool. Daar waar het Openbaar Ministerie vier jaar celstraf waarvan een voorwaardelijk eiste, kwam de rechtbank tot een zwaardere straf: vijf jaar cel met aftrek van voorarrest.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje