Carillon Fatimakerk keert na reconstructie terug in Offenbeek

Print
Carillon Fatimakerk keert na reconstructie terug in Offenbeek

Begin dit jaar werd de door betonrot aangetaste toren van de Fatimakerk in Offenbeek gesloopt. Afbeelding: Lé Giesen

Reuver / Beesel / Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen / Baarlo / Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Venray / Geijsteren / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum -

Een langgekoesterde wens van de werkgroep Hertje Offenbèk gaat in vervulling. Het carillon van de Fatimakerk keert na een reconstructie terug in de nieuwbouwwijk Oppe Brik.

Vierdejaars leerlingen van BC Broekhin Jernaplan in Reuver en Swalmen gaan samen met mensen van het Repair Café het carillon van de Fatimakerk reconstrueren. Het is de bedoeling dat het carillon eind 2019 weer te horen is. Zondag wordt het startsein gegeven voor de restauratie. Een docent van Broekhin gaat een bouwtekening maken. Er wordt hout en metaal besteld en voorbewerkt. Er komt een nieuw computersysteem dat het carillon aanstuurt. De klokkenfirma Daelmans uit Lierop levert expertise en materialen. Niet alleen de twaalf klokken worden gerestaureerd, er komen ook zes nieuwe bij. Het opgeknapte en uitgebreide carillon krijgt een plek in de nieuwe wijk in aanbouw, Oppe Brik . De voormalige greswarenfabriek in deze wijk wordt verbouwd tot school voor leerlingen van Broekhin. De door betonrot aangetaste toren van de Fatimakerk werd begin dit jaar gesloopt. In de monumentale kerk is de trampolinehal XBAZE Jump Arena gevestigd.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje