Provincies betalen onderzoek verbreding fietsverbinding over Maas

Print
Provincies betalen onderzoek verbreding fietsverbinding over Maas

Er komt geld vrij voor de haalbaarheidsstudie voor de verbreding van de fietsverbinding. Afbeelding: Jos Gröniger

Noord-Limburg / Gennep / Ottersum / Milsbeek -

De verbreding van de fietsverbinding over de Maas tussen Gennep en het Noord-Brabantse Oeffelt wordt wellicht samen uitgevoerd met de werkzaamheden Flessenhals Oeffelt. De besturen van de Provincie Limburg en Noord-Brabant stellen beide 50.000 euro beschikbaar voor een haalbaarheidsstudie naar de verbreding van de dagelijks drukke fietsroute.

Vanuit Noord-Limburg trekken op lesdagen honderden scholieren over de brug naar het middelbaar onderwijs in Boxmeer (en Cuijk). Ook Noord-Brabanders die een opleiding volgen in Gennep maken gebruik van de smalle verbinding.

Al eerder werd de intentie uitgesproken het fietspad bij de Maasbrug te verbreden. Wethouder Janine van Hulsteijn drong onlangs weer aan bij een versnelde uitvoer van de verbreding. Het Gennepse collegelid stelde bij de Provincies Noord-Brabant en Limburg voor de werkzaamheden gelijktijdig met het hoogwaterproject Flessenhals Oeffelt uit te voeren.

Flessenhals Oeffelt voorziet in de aanpak van de doorstromingsproblematiek van extreem hoogwater in de Maas. Het dijklichaam van de Veerstraat (N264) tussen Oeffelt en Gennep zorgt voor opstuwing van water in de uiterwaarden van de rivier.

Het door de Provincie Noord-Brabant geleide project verkeert in de verkenningsfase. In 2019 worden de plannen gemaakt, waarna in 2020 de uitvoering zou kunnen starten. Als de haalbaarheidsstudie positief uitpakt kan dan ook de verbreding van de fietsverbinding gestart worden.