216.000 afvalwijzers Rd4 kunnen bij het oud papier

Print
216.000 afvalwijzers Rd4 kunnen bij het oud papier

Afbeelding: iStockphoto

Gronsveld / Eckelrade / Noorbeek / Mheer / Banholt / Bemelen / Margraten / Scheulder / Gulpen / Ingber / Reijmerstok / Slenaken / Beutenaken / Epen / Eys / Elkenrade / Wijlre / Heerlen / Schimmert / Hulsberg / Wijnandsrade / Merkelbeek / Schinveld -

De 216.000 afvalwijzers 2019 van reinigingsdienst Rd4 voor inwoners van tien gemeenten in Parkstad en het Heuvelland kunnen bij het oud papier. Op alle exemplaren staat een foute kalender.

„Er is een menselijke fout gemaakt bij de drukker, waardoor er een verkeerde kalender is gedrukt op alle afvalwijzers”, zo laat een woordvoerder van Rd4 weten. Over kosten zegt Rd4 geen informatie te kunnen geven, „maar de extra kosten komen voor rekening van de drukker.”

Recycling

De reinigingsdienst werd dinsdagochtend door inwoners ingelicht dat de kalender op de afvalwijzer niet zou kloppen. Rd4 besloot meteen de bezorging stil te leggen. „We hebben daarna alle nog niet bezorgde exemplaren laten terugroepen. Deze worden aangeboden voor recycling”, aldus een woordvoerder van Rd4.

Bezorgers waren maandag begonnen met het huis aan huis afleveren van de kalenders waarop de dagen van het afhalen van afval staan vermeld. Het precieze aantal kalenders dat al bezorgd is op maandagmiddag en dinsdagochtend is niet bekend. „Maar het betreft ongeveer 10 procent van de totale hoeveelheid.”

Streven

Het bedrijf zegt ernaar te streven om alle huishoudens uiterlijk 31 december van een nieuwe afvalwijzer te kunnen voorzien. „De eerste exemplaren kunnen volgende week al in de brievenbus vallen.”

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje