Gastenhof

Urmond krijgt nevenvestiging van Sint Jozefschool

Print
Urmond krijgt nevenvestiging van Sint Jozefschool

Jongeren van Gastenhof waren in november betrokken bij een virtual realityfilm over ongewenste sexting. Afbeelding: Rob Oostwegel

Urmond / Elsloo / Berg / Maasband / Stein / Veldschuur / Catsop / Meers / Noord-Limburg / Cadier en Keer / Zuid-Limburg -

De Stichting Alterius, die onderwijs verzorgt aan kinderen en jeugdigen met ernstige opvoedkundige problemen, krijgt in Urmond een nevenvestiging van de Sint Jozefschool in Cadier en Keer.

De tweede vestiging voor maximaal veertig leerlingen huist op het terrein van internaat Gastenhof. Alterius geeft er kinderen in combinatie met zorg les, maar buiten de gemeente van de hoofdvestiging mag dit alleen in een erkende nevenvestiging.

Locatie

Daarover is met Stein sinds 2003 vaker gesproken maar zonder resultaat, onder meer bij gebrek aan een geschikte locatie. Stein werkt nu aan het verzoek van Alterius mee, op voorwaarde dat het aantal leerlingen niet meer dan veertig zal zijn en de gebouwen van Gastenhof niet worden uitgebreid.

Bij een afwijziging zou de stichting zich waarschijnlijk terug hebben moeten trekken uit Urmond, waarna Stein de vervoerskosten van leerlingen naar Cadier en Keer had moeten betalen. Per 1 augustus 2019 gaat Stein wel de huur in Urmond betalen.