Provincie gaat akkoord met miljoeneninvestering Greenport

Print
Provincie gaat akkoord met miljoeneninvestering Greenport

Afbeelding: Stefan Koopmans

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Arcen / Blerick / Tegelen / Velden / Belfeld / Noord-Limburg -

Een ruime meerderheid van Provinciale Staten is vrijdag akkoord gegaan met een investering van 7,8 miljoen in Campus Greenport Venlo.

Een groot deel van het bedrag wordt gebruikt voor de verdere inrichting van campusgebouw Villa Flora. Ook worden nieuwe parkeerplaatsen en een horecavoorziening aangelegd en gaat een deel van de investering naar ICT-zaken. 4,5 miljoen wordt verstrekt als lening, het resterende bedrag is subsidie.

Provinciale Staten weigerden vooraf mee te betalen als het Floriadeterrein, waarop de campus gevestigd is, voor publiek zou worden afgesloten buiten kantooruren. Gedeputeerde Joost van den Akker deed voor de besluitvorming al de toezegging dat het terrein openblijft.

Bodemloze put
Verschillende kritische partijen, waaronder SP en PVV, die de campus eerder schetsten als een bodemloze put voor de provincie stemden uiteindelijk toch in. Ze zijn overtuigd geraakt van het positieve perspectief voor Greenport. Alleen Volkspartij Limburg stemde tegen.

Van den Akker kondigde eerder aan dat hij binnenkort nogmaals met een investeringsverzoek naar de Staten komt, voor een derde campusgebouw op het terrein.