Limburg en Brabant betalen onderzoek fietspad Gennep-Oeffelt

Print
Limburg en Brabant betalen onderzoek fietspad Gennep-Oeffelt

De Maasbrug tussen Gennep en Oeffelt. Afbeelding: De Gelderlander/Theo Peeters

Gennep - Er komt een breed onderzoek naar een nieuwe fietsverbinding tussen Oeffelt en Gennep. De provincies Noord-Brabant en Limburg betalen samen zo’n haalbaarheidsstudie.

Als die studie positief uitpakt, komt zo'n nieuw fietspad er. Volgens wethouder Janine van Hulsteijn van Gennep leggen beide provincies ongeveer 50.000 euro bij voor het onderzoek.

Zo mogelijk wordt de uitvoering van die fietsroute gecombineerd met het koploperproject Oeffelt. Dat is het vooruitgeschoven plan dat een waterstandsdaling van de Maas realiseert door het afgraven van de uiterwaard aan de Oeffeltse kant. Van Hulsteijn ziet de toezegging van de provincies als een belangrijke stap richting een nieuwe fietsverbinding.

Kussens
,,We hebben hierin samen opgetrokken met de gemeente Boxmeer. We hebben de kussens nog eens opgeschud. We zijn blij met de uitspraken van gedeputeerde Van der Maat. Hij zegt: ik zou zo'n haalbaarheidsonderzoek niet laten uitvoeren als ik geen kans zie op uitvoering.’’

Nieuwe brug
Van Hulsteijn veronderstelt dat het onderzoek in 2019 kan worden uitgevoerd. Daarbij moet dan ook duidelijk worden of er net als in Nijmegen een nieuwe fietsbrug aan de oude spoorbrug tussen Gennep en Oeffelt kan worden gehangen. Om zo meer ruimte te krijgen voor een nieuw fietspad. 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen