Heldhaftige hond ontdekt brand en wekt gezin

© Brandweer Haaksbergen

Een gezin uit het Overijsselse dorpje St. Isidorushoeve mag zijn hond eeuwig dankbaar zijn. De viervoeter merkte als eerste een brand op en maakte vervolgens de ouders en twee kinderen wakker.

Stan Waning

Bij de brandweer uit het naburige Haaksbergen kwam zaterdagnochtend iets voor vijf uur een melding binnen over een schoorsteenbrand in een woning in het dorpje. Aangekomen stonden de vier familieleden veilig en wel buiten te wachten. Hun viervoeter bleek ze gewekt te hebben door de slaapkamerdeur te openen.

Op dat moment was de woning al van boven tot onder gevuld met rook, iets wat niet gebruikelijk is bij een schoorsteenbrand. De brand bleek vanuit de kachel overgeslagen naar de schouw en vervolgens naar het plafond. De woonkamer stond in lichterlaaie. De brandweer kreeg de boel onder controle na een snelle blussing.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee