Sylvesterconcert Horn met Spaans karakter

Harmonie De Drie Horens is klaar voor het Sylvesterconcert.

Harmonie De Drie Horens is klaar voor het Sylvesterconcert. © Harmonie De Drie Horens

Harmonie De Drie Horens presenteert opnieuw een muzikaal programma met solisten tijdens het jaarlijkse Sylvesterconcert in MFC De Postkoets op zaterdag 29 december.

Vera Feltges

Het orkest onder leiding van dirigent Frans Hendrikx wil aan de vooravond van haar 100-jarig jubileum de bezoekers een onvergetelijke theateravond te bezorgen. “Het betreft alweer de 33e editie van dit Sylvesterconcert,” zo laat de organisatie weten. “Het programma heeft een overduidelijk Spaans karakter en is dus temperamentvol en gepassioneerd. Een uitdaging voor de 65 muzikanten. Ze werken hiervoor samen met twee zeer goede solisten. Tenorzanger Ben Heijnen trad als solist en koorzanger over de hele wereld op in bekende opera- en operetteproducties.Hij treedt ook regelmatig op in het ensemble van André Rieu. De bandoneon maakt deze avond plaats voor de saxofoon van de 24-jarige Christian Martens. Hij nam twee keer deel aan het Prinses Christina Concours waar hij in 2008 de aanmoedigingsprijs ontving. Bijzonder om deze solisten tijdens het Sylvesterconcert in onze gelederen te mogen sluiten.” Met oudjaarsavond in zicht eindigt de reis in Wenen, het centrum van de klassieke muziek en opera.Met een selectie bekende aria’s van Verdi, Lehár en Strauss neemt het orkest afscheid en wordt er geproost op het aanstaande jubileum van 100 jaar Harmonie De Drie Horens in 2019. Kaarten voor deze concertavond zijn te koop bij Supermarkt Ruud & Sylvia Vermeulen in Horn voor 10 euro per stuk, en op de avond van de voorstelling voor 12,50 euro aan de kassa (zolang de voorraad strekt). De zaal gaat open om 19.30 uur en de voorstelling begint om 20.00 uur.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee