Venraynaar Leon Dorren benoemd tot ridder

Print
Venraynaar Leon Dorren benoemd tot ridder

Leon Dorren is geridderd. Afbeelding: Hoedemaekers

Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Venray / Geijsteren / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck / Noord-Limburg -

Venraynaar Leon Dorren is benoemd tot ridder in de Orde van Oranje Nassau. De 74-jarige Dorren kreeg de koninklijke onderscheiding voor zijn jarenlange bestuurlijke werk in tal van takken in de gezondheidszorg.

Sinds 1979 is Leon Dorren actief in tal van besturen. Vaak hadden zijn functies raakvlakken met de gezondheidszorg, waarin hij ook beroepshalve werkte. Leon Dorren was twee decennia bestuurslid en voorzitter van de ziekenhuisapotheek en ruim 25 jaar bestuurder bij de Stichting Thuiszorg Noord-Limburg, het huidige Proteion. En meer dan twaalf jaar zette hij zich als secretaris in voor de Hospice Zenit in Venray.

Daarnaast was Dorren in Venray actief op maatschappelijk en cultureel gebied, onder meer als voorzitter van Stichting Carillon en secretaris van de Stichting Bedrijf en Cultuur.

Vrijdagavond nam Leon Dorren afscheid als bestuurslid van Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg (VPTZ). Bij die gelegenheid kreeg hij zijn lintje opgespeld door burgemeester Hans Gilissen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →