Venraynaar Leon Dorren benoemd tot ridder

Leon Dorren is geridderd.

Leon Dorren is geridderd. © Hoedemaekers

Venraynaar Leon Dorren is benoemd tot ridder in de Orde van Oranje Nassau. De 74-jarige Dorren kreeg de koninklijke onderscheiding voor zijn jarenlange bestuurlijke werk in tal van takken in de gezondheidszorg.

redactie

Sinds 1979 is Leon Dorren actief in tal van besturen. Vaak hadden zijn functies raakvlakken met de gezondheidszorg, waarin hij ook beroepshalve werkte. Leon Dorren was twee decennia bestuurslid en voorzitter van de ziekenhuisapotheek en ruim 25 jaar bestuurder bij de Stichting Thuiszorg Noord-Limburg, het huidige Proteion. En meer dan twaalf jaar zette hij zich als secretaris in voor de Hospice Zenit in Venray.

Daarnaast was Dorren in Venray actief op maatschappelijk en cultureel gebied, onder meer als voorzitter van Stichting Carillon en secretaris van de Stichting Bedrijf en Cultuur.

Vrijdagavond nam Leon Dorren afscheid als bestuurslid van Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg (VPTZ). Bij die gelegenheid kreeg hij zijn lintje opgespeld door burgemeester Hans Gilissen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee