Diergeluiden galmen door kerstlandschap in Swalmense Lambertuskerk

Print
Diergeluiden galmen door kerstlandschap in Swalmense Lambertuskerk

In de versierde Lambertuskerk aan de Markt in Swalmen is ook dit jaar weer een groots opgezet kerstlandschap te bewonderen. Afbeelding: Kerkbestuur Swalmen

Swalmen -

In de versierde Lambertuskerk aan de Markt in Swalmen is ook dit jaar weer een groots opgezet kerstlandschap van tien meter hoog en vijftien meter lang te bewonderen. Acht vrijwilligers hebben hier de afgelopen weken hard aan gewerkt.

“De Swalmense kerststal behoort in de kerken van Limburg tot een van de grootsten”, vertelt een van de bouwers. “Een uitgestrekt bos vormt een groot groen geheel, dat is opgebouwd uit voornamelijk natuurlijk materiaal. We hebben daarbij diverse waterelementen toegevoegd, waaronder een beekje en een waterval. Ook staan er meer dan 30 opgezette dieren in de stal, waaronder een das, diverse herten en een vos. Nieuw dit jaar is dat tijdens de openstelling voortdurend dierengeluiden te horen zijn en het geheel op een sprookjesachtige manier wordt belicht. Centraal in het kerstlandschap staat de kribbe. Hier staan de antieke beelden die de geboorte van Jezus uitdrukken.”

De kerststal in de Swalmense Lambertuskerk is te bezichtigen op eerste en tweede Kerstdag en zondag 30 januari van 14.00 tot 17.00 uur, en na alle kerkdiensten. De toegang is gratis.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →