Toerisme-organisatie Leisure Port heft zichzelf op

Print
Toerisme-organisatie Leisure Port heft zichzelf op

Op de website www.liefdevoorlimburg.nl zijn onder meer wandelroutes vinden. Afbeelding: Getty Images

Afferden / Siebengewald / Bergen / Well / Wellerlooi / Ottersum / Milsbeek / Heijen / Ven-Zelderheide / Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst / Melderslo / Hegelsom / Meterik / America / Grubbenvorst / Lottum / Sevenum / Kronenberg / Evertsoord -

De toeristische koepelorganisatie Leisure Port gaat zichzelf opheffen. Dat heeft de raad van commissarissen afgelopen week besloten, nu de gemeenten de samenwerking hebben opgezegd.

In een brief aan de aangesloten toeristische platforms in Venlo, Venray, Horst aan de Maas, Gennep, Bergen, Mook en Middelaar, Peel en Maas en Leudal schrijft Leisure Port-directeur Jan van Schaik geen andere weg meer te zien dan liquidatie. Hij schrijft „verbaasd en teleurgesteld” te zijn dat de gemeenten de samenwerking „zonder verdere onderbouwing” hebben beëindigd.

Twee jaar lang onderzochten Leisure Port en de gemeenten of er nog een rol moest zijn voor Leisure Port. De gemeenten vonden dat er onvoldoende resultaten kwamen uit de inspanningen van de toeristische koepel. In september stelde Leisure Port een fusie voor met de VVV Midden-Limburg, maar de gemeenten zagen daar niets in en zegden in oktober de samenwerking op. De gemeenten willen nu zelf voor volgend jaar een nieuwe organisatie optuigen.

Wat er gaat gebeuren met de website en app ‘liefdevoorlimburg.nl’ is niet duidelijk. Van Schaik schrijft dat hij er alles aan gaat doen deze uitingen veilig te stellen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →