Toerisme-organisatie Leisure Port heft zichzelf op

Op de website www.liefdevoorlimburg.nl zijn onder meer wandelroutes vinden.

Op de website www.liefdevoorlimburg.nl zijn onder meer wandelroutes vinden. © Getty Images

De toeristische koepelorganisatie Leisure Port gaat zichzelf opheffen. Dat heeft de raad van commissarissen afgelopen week besloten, nu de gemeenten de samenwerking hebben opgezegd.

Kitty Borghouts

In een brief aan de aangesloten toeristische platforms in Venlo, Venray, Horst aan de Maas, Gennep, Bergen, Mook en Middelaar, Peel en Maas en Leudal schrijft Leisure Port-directeur Jan van Schaik geen andere weg meer te zien dan liquidatie. Hij schrijft „verbaasd en teleurgesteld” te zijn dat de gemeenten de samenwerking „zonder verdere onderbouwing” hebben beëindigd.

Twee jaar lang onderzochten Leisure Port en de gemeenten of er nog een rol moest zijn voor Leisure Port. De gemeenten vonden dat er onvoldoende resultaten kwamen uit de inspanningen van de toeristische koepel. In september stelde Leisure Port een fusie voor met de VVV Midden-Limburg, maar de gemeenten zagen daar niets in en zegden in oktober de samenwerking op. De gemeenten willen nu zelf voor volgend jaar een nieuwe organisatie optuigen.

Wat er gaat gebeuren met de website en app ‘liefdevoorlimburg.nl’ is niet duidelijk. Van Schaik schrijft dat hij er alles aan gaat doen deze uitingen veilig te stellen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee