Nijmeegse Literatuurprijs voor Venrayse Jordi Lammers

Jordi Lammers mocht de Nijmeegse Literatuurprijs in ontvangst nemen.

Jordi Lammers mocht de Nijmeegse Literatuurprijs in ontvangst nemen. © Ronald Lammers

De Nijmeegse Literatuurprijs is vrijdag uitgereikt aan Jordi Lammers. Lammers is geboortig van Venray en was tot 2012 leerling aan het Raaylandcollege. Tegenwoordig woont hij in Nijmegen waar hij Nederlands studeert aan de Radboud Universiteit.

Vera Feltges

De schrijvers Thomas Verbogt, Marlies Morshuis en Stefan van Dierendonck vormden dit jaar de jury. Ze waren overtuigd van Jordi’s dichterstalent getuige het juryrapport: “Lammers weet hoe hij met ritme om moet gaan. Hij heeft een strikt eigen toon. Hij maakt poëzie die schijnbaar eenvoudig is, maar diep gaat. Het zijn gedichten die zacht zingen, een lied dat je nog steeds hoort als je de gedichten hebt gelezen. Het zijn ook gedichten waarin veel gebeurt.” De prijs werd uitgereikt in Bibliotheek De Mariënburg in Nijmegen. Dit jaar moest de jury kiezen uit 61 inzendingen: 43 keer proza, 14 keer poëzie, 1 column, 1 liedtekst, 1 theatertekst en 1 mix van prozagedicht, column en essay. De literatuurprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan toekomstige schrijvers en talenten uit Nijmegen en omgeving. De winnaar krijgt 500 euro, een coachingsgesprek en een optreden op het Nijmeegs Boekenfeest.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee