Ambtenaar weg: besluit verplaatsing coffeeshops wellicht vertraagd

Omwonenden willen de coffeeshops weg uit het centrum. Vooral Sky zorgt op de Venloseweg voor veel verkeersoverlast.

Omwonenden willen de coffeeshops weg uit het centrum. Vooral Sky zorgt op de Venloseweg voor veel verkeersoverlast. © John Peters,

De politieke discussie die moet leiden tot een besluit over eventuele verplaatsing van de coffeeshops uit het Roermondse centrum loopt mogelijk vertraging op. De reden: de programmamanager integrale veiligheid vertrekt bij de gemeente en een nieuwe kandidaat is ondanks alle inspanningen nog steeds niet gevonden.

Gertie Driessen

De huidige planning is als volgt: in januari wordt het rapport over straathandel besproken en in maart ligt er een plan van aanpak voor overlastgevende hangjongeren.

In juni valt een besluit over deelname aan de landelijke wietpilot. In oktober staat een discussie gepland over het onderzoek naar potentiële locaties voor de coffeeshops en de invulling van nieuw beleid over schaarse vergunningen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee