Man (38) opgepakt die mogelijk vrouwen neerstak in Neurenberg

© AD/Shutterstock

De Duitse politie heeft een 38-jarige man gearresteerd die verdacht wordt van de steekpartij in de stad Neurenberg van donderdag. Volgens een persbericht kwam de politie de man op het spoor door DNA-vergelijking. De vermoedelijke dader verwondde op straat drie vrouwen levensgevaarlijk met een mes.

AD

De steekpartijen vonden dicht bij elkaar plaats. De politie heeft volgens lokale media geen aanwijzingen dat het om terreur ging.

Het eerste slachtoffer was een 56-jarige vrouw, die rond half acht in haar bovenlichaam werd gestoken. Tegen elven stak een man kort na elkaar met een mes in op een vrouw van 26 en een van 34. Deze beide vrouwen raakten levensgevaarlijk gewond, maar verkeren sinds gisteren niet meer in kritieke toestand. Na de incidenten zocht de politie met speurhonden en helikopters naar de dader.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee