VVV laat te weinig zien tegen Vitesse

© Orange Pictures

© Orange Pictures

thumbnail:
thumbnail:

Na vier duels zonder overwinning is VVV ook in Arnhem tegen een zeperd aangelopen: 2-1 voor Vitesse. Na de treffer van Peniel Mlapa in de 76ste minuut leek een resultaat bij 1-1 even haalbaar, maar het was Vitesse dat verdiend won. Oussama Darfalou scoorde tien minuten voor tijd en was dus matchwinner voor zijn team.

Hans Straus

VVV trad in Arnhem aan zonder de geblesseerden Danny Post en Roel Janssen. Ook Ralf Seuntjens was aanvankelijk niet inzetbaar vanwege privéomstandigheden, maar de aanvallend middenvelder viel na een uur wel in. In de openingsfase viel er weinig te beleven in de Gelredome. Vitesse speelde plichtmatig en VVV was ongevaarlijk. Na een half uur was het nog 0-0. Toen begon de beste man van het veld zich nadrukkelijk met het spel te bemoeien. Martin Odegaard soleerde een keer achteloos en de VVV-defensie was gezien: 1-0.

Enige kansIn de tweede helft voerde Vitesse de druk op, maar tot echt uitgespeelde kansen leidde dat niet. Na een uur zette VVV-trainer Maurice Steijn alsnog Seuntjens in voor Peter van Ooijen. Tien minuten later kwam Patrick Joosten nog voor Jerold Promes in een uiterste poging om nog tot een resultaat te komen. In de de 76ste minuut gaf invaller Joosten voor en verzilverde de verder onzichtbare Mlapa de zowat enige kans van VVV: 1-1 met nog 20 minuten op de klok.

Steijn wisselde na de gelijkmaker Evert Linthorst – die sterk speelde – en bracht met Damian van Bruggen weer een verdediger in. Toch scoorde Vitesse tien minuten voor tijd de 2-1 door Oussama Darfalou, een doelpunt dat gezien de krachtsverhoudingen over de hele wedstrijd gezien verdiend was. Mlapa kreeg zes minuten voor tijd nog een enorme schietkans, maar de Duitse spits van Togolese komaf schoot hoog over.

Bekijk hier de nieuwe aflevering van 'Komt dat Schot', het online voetbalprogramma van De Limburger:

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee