Familieleden dader Straatsburg op vrije voeten

Print
Familieleden dader Straatsburg op vrije voeten

Afbeelding: EPA

Vier familieleden van de vermoedelijke aanslagpleger Chérif Chekatt, die waren opgepakt tijdens het onderzoek naar de aanslag in Straatsburg, zijn weer op vrije voeten. Er is niets dat wijst op hun betrokkenheid bij de terreurdaad, meldt de Franse zender BFM TV.

Het gaat om de ouders en twee broers. Drie bekenden van Chekatt zitten nog wel vast.

Lees ook: Meerdere doden door aanslag bij kerstmarkt in Straatsburg

De 29-jarige man schoot dinsdagavond bij een kerstmarkt om zich heen. Drie mensen overleden dezelfde avond, een vierde bezweek vrijdag aan zijn verwondingen. Chekatt werd door de politie in zijn arm geschoten, maar wist te ontkomen. Na een klopjacht werd hij donderdagavond gevonden. Nadat hij het vuur had geopend op de politie werd hij doodgeschoten.

Chekatt bleek een aanzienlijk strafblad te hebben en zou in de gevangenis zijn geradicaliseerd.

Zondagmorgen is op Place Kléber, in de buurt van waar de schietpartij gebeurde, een herdenkingsbijeenkomst ter nagedachtenis aan de slachtoffers. Deze begint om 10.30 uur.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →