Handbal: pijnlijk verlies V&L, Venlose vrouwen met de schrik vrij

Print
Handbal: pijnlijk verlies V&L, Venlose vrouwen met de schrik vrij

Afbeelding: iStock

De handbalsters van Geonius/V&L hebben zaterdagavond op pijnlijke wijze de laatste wedstrijd van 2018 in de eredivisie verloren, terwijl de handbalsters van Cabooter HandbaL Venlo hebben in de eredivisie in de slotfase de overwinning tegen DSVD binnengesleept.

V&L zag tegenstander VZV er in de slotfase met de zege vandoor gaan (27-25) na de hele wedstrijd te hebben voorgestaan.

En zo was het al de vijfde nederlaag van het seizoen. Een ruststand van 14-11 en een voorsprong van 22-18 was niet voldoende voor de Geleense formatie. Bij 25-23 kreeg de ploeg vier treffers om de oren en was de nederlaag een feit.

V&L staat na elf duels op de gedeelde vierde plaats met twaalf punten.

Venlose vrouwen

De vrouwen van Cabooter HandbaL Venlo hadden het niet makkelijk zaterdagavond. De eredivisie had vanwege het EK vrouwenhandbal twee weken stilgelegen en na tien minuten hadden de promovendus uit Deurningen brutaal de leiding genomen (4-8).

Bij rust stonden de gasten nog altijd op voorsprong (15-18). Venlo bleef het ook in de tweede helft lastig hebben, maar kroop langzaam dichterbij. In de slotfase werd de score omgebogen waardoor de twee punten toch in eigen huis werden gehouden (28-27).

De Venlose vrouwen gaan de winterstop in op een derde plek in de eredivisie achter VOC en Quintus.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →