Limburg ontwaakt in winters wonderland

Print

De vijver bij kasteel Hoensbroek. Afbeelding: Monique Parren

Limburg wordt deze zondag wakker in een winters wonderland. Sneeuw en ijzel bepalen het weerbeeld. Het KNMI heeft voor heel Nederland code geel afgegeven.

Er komt plaatselijk ijzel voor en er ligt sneeuw of ijs op de weg. Het is door dit alles op veel plaatsen glad. Het gaat om de eerste serieuze sneeuw van het seizoen.

Lees ook: Nachtelijke ongelukken tijdens de gladheid

Strooizout
De winterse buien trokken vanaf zaterdagavond acht uur over het land, beginnend in het zuidwesten. ’s Avonds was het code geel in de randstad, Zeeland en Noord-Brabant, in de nacht ook in de rest van het land. Rijkswaterstaat heeft zaterdag al meer dan 500.000 kilo zout gestrooid.


Ulestraten, zondagochtend. (Foto: De Limburger)

Vliegverkeer
Vliegtuigpassagiers moeten vandaag rekening houden met mogelijke vertraging door sneeuwval. Reizigers kunnen via de website of app van de luchtvaartmaatschappijen en het vliegveld controleren of hun vlucht volgens plan gaat.

De temperaturen zullen overdag vlot oplopen. In de middag wordt het droog en verdwijnt de gladheid.

Bekijk de actuele weersverwachting hier.

Lees ook: Gladheidsbestrijder ben je het hele jaar door

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →