Tom Dumoulin kiest Giro als hoofddoel voor 2019

Print
Tom Dumoulin kiest Giro als hoofddoel voor 2019

Dumoulin tijdens het WK 2018 in Oostenrijk. Afbeelding: EPA

Maastricht -

Tom Dumoulin kiest de Giro d’Italia als hoofddoel voor komend jaar. Waarschijnlijk rijdt hij daarna ook nog de Tour de France.

Dat maakte de renner van Sunweb via een filmpje op Twitter bekend. Het routeschema van de Italiaanse rittenkoers is hem meer op het lijf geschreven dan dat van de Tour de France. In beide rondes eindigde Dumoulin dit jaar als tweede.

Zeker van
Na de Tour van dit jaar was de Maastrichtenaar er vrijwel zeker van dat hij komend jaar voor de eindzege in Frankrijk wilde gaan. Ook zei Dumoulin dat hij, in tegenstelling tot dit jaar, geen twee grote rondes zou rijden. Nu zegt hij deelname aan de Tour, na de Giro, niet uit te sluiten. ,,Daarover beslissen we laten’', aldus Dumoulin.

Mooi parcours
,,We hebben er lang over gesproken: het hoofddoel is de Giro'', zegt Dumoulin. ,,We hebben lang gedacht aan de Tour, maar de Giro heeft zo'n mooi parcours komend jaar. Ik houd van het land, ik houd van de koers. Het is zeer goed mogelijk dat ik ook de Tour rijd, net als afgelopen jaar, maar dat is nog niet beslist. Dat zien we na de Giro. Maar de kans is groot.''

De Ronde van Itaië begint op 11 mei met een individuele tijdrit over ruim 8 kilometer in Bologna. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →