Worstelaars uit Landgraaf schrijven historie met titel in Oberliga

© Facebook/KSV Simson Landgraaf

KSV Simson Landgraaf is de nieuwe kampioen worstelen van de Oberliga NRW. Door een zwaar bevochten 18-15 overwinning in het finaleduel tegen KSK Konkordia Neuss zette Simson zaterdagavond tijdens het finaleduel in Bonn de kroon op een topseizoen.

Ton Reijnaerts

Met het kampioenschap in de Oberliga schreef Simson nationale geschiedenis, want de titel is het hoogst haalbare voor een niet-Duits team in de Duitse competitie.Promotie naar de Bundesliga is voor de regelgeving van de Duitse worstelbond niet mogelijk. Maar daar maalde men in het euforische Landgraafse kamp niet om. “In de Bundesliga worstelen uitsluitend profs en semiprofs. Daarvoor ontbreken bij ons de middelen”, aldus Ate Postma.

53 jaarMister Simson Ate Postma (73) beleefde in Bonn een van zijn finest hours. Al 53 jaar is voormalig Nederlandse bondscoach Postma aan Simson verbonden. Op twintigjarige leeftijd debuteerde hij als worstelaar in Landgraaf. Aan het einde van zijn lange actieve loopbaan werd hij worstelaar/trainer in Landgraaf. In 1993 stopte de clubman als trainer/coach om als voorzitter alsook in vele andere hoedanigheden van jeugdtrainer tot wedstrijdspeaker en coördinator verder te gaan.DuitslandIn 2005 gidste Postma veelvoudig Nederlands kampioen KSV Simson naar de Duitse competitie. “In Nederland waren er amper nog tegenstanders op niveau, zegt hij.” In het debuutseizoen in de Landesliga werd meteen het kampioenschap veroverd. Simson klom daarna door naar de Oberliga. Daar was het veelal knokken tegen degradatie.PuzzelstukkenPostma pakte de draad als hoofdtrainer weer op. Vanaf november nam hij ook weer de coaching voor zijn rekening. Met succes. “We zijn slecht gestart dit seizoen, maar toen we eenmaal compleet waren vielen de puzzelstukken in elkaar. We hebben nu echt een fantastisch team.De woorden van Postma gingen onder in het gejuich van team en talrijke Landgraafse supporters. Naast een volle supporters bus waren ook verschillende Landgravenaren per auto naar finale in Bonn gekomen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee