LVR wil discussie over noodlijdend Rubicon

Print
LVR wil discussie over noodlijdend Rubicon

Jeugdzorginstelling Rubicon verkeert in zwaar weer. Afbeelding: John Peters.

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt / Midden-Limburg -

De Liberale Volkspartij Roermond wil een politieke discussie over de noodlijdende jeugdzorginstelling Rubicon. De partij dient daartoe dinsdag in de raad een motie in.

Rubicon verkeert in zwaar weer, mede als gevolg van administratieve wanorde, waardoor 25 banen verdwijnen. Er staat een fusie met de Conrisq groep op stapel, maar eerst moet de instelling haar financiële zaakjes op orde brengen. Daarvoor moeten de gemeenten in Noord- en Midden-Limburg bijspringen en zorg voorfinancieren. Blijkens de motie van de LVR doen zelfs geruchten de ronde over fraude in de vorm van onterechte factureringen van uren. De partij wil dat het college een notitie maakt waarin de achtergrond van de problematiek wordt geschetst en hoe het verder moet. Dat stuk moet in januari op de agenda van commissie en eventueel de raad komen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →