Online supermarkt

Picnic niet blij met actie FNV

Print
Picnic niet blij met actie FNV

De werkdruk bij Picnic is te hoog, zegt vakbond FNV. Afbeelding: ANP

Picnic herkent zich niet in de klachten van vakbond FNV over de werkomstandigheden van de werknemers bij de online supermarkt.

Volgens de vakbond is de werkdruk te hoog, zijn de beloningen te laag en de werkomstandigheden niet veilig. De FNV komt tot deze conclusie na een onderzoek onder ruim honderd werknemers, aldus dagblad Trouw.

Picnic zegt samen met het team te bouwen aan goede arbeidsvoorwaarden die passen bij deze tijd. „We hebben inmiddels een eigen, uitstekende arbeidsvoorwaardenregeling. Zo hebben de mensen recht op vaste pauzes, en hebben wij een arbobeleid. Deze zomer hebben we de salarissen nog met 2 procent verhoogd”, aldus Michiel Muller, medeoprichter van Picnic.

Muller vond het „erg jammer dat de vakbond stemming aan het maken is zonder eerst even naar ons toe te komen om de feiten te leren kennen”. Volgens Muller heeft Picnic sinds de start ruim 2500 banen gecreëerd „en dan gaat de FNV achter onze rug om mensen aanspreken en tegen ons opzetten”. „Wij voeren wekelijks, in overleg met onze medewerkers, verbeteringen door. Veiligheid heeft onze dagelijkse aandacht”, aldus Muller.