Bibliotheek Gennep in 2019 ook open op zondag

Print
Bibliotheek Gennep in 2019 ook open op zondag

De kenniskeuken in bibliotheek Gennep. Afbeelding: BiblioPlus Gennep

Ottersum / Milsbeek / Heijen / Ven-Zelderheide / Gennep -

Als pilot gaat de bibliotheek met ingang van januari ook open op zondag van 13.00 tot 16.00 uur. Het project duurt tot en met februari. Mocht er een duidelijke behoefte zijn aan een bibliotheekbezoek op de zondag, dan zullen er meer zondagen gaan volgen.

Naast het lezen en lenen van boeken en tijdschriften, biedt de bibliotheek ook ruimte om elkaar te ontmoeten en met elkaar in gesprek te gaan. „De activiteiten die op de zondagen van januari en februari staan gepland, sluiten aan op de verbindende functie van de nieuwe bieb. We vinden het bovendien belangrijk dat iedereen van onze faciliteiten gebruik kan maken; daar horen ruime openingstijden bij,” vertelt een van de biebmedewerkers. „Tijdens deze bijzondere pilot is er voor elk wat wils. Op 6 januari neemt Beat It onze bibliotheek over om, samen met bezoekers te boomwhacken. Met boomwhackers, olietonnen en alles wat verder los en vast zit, bouwen we er samen een feestje van. Op 13 januari schenken we aandacht aan de werelddag van de Migranten en Vluchtelingen, met een samenzijn van vluchtelingen en mensen die al lang(er) in Gennep of de omgeving wonen. Op 20 januari toveren we de bibliotheek om tot een open schrijfatelier voor jonge schrijvers. Er zal die middag namelijk een workshop creatief schrijven plaatsvinden voor kinderen van 10 tot 15 jaar. Op 27 januari organiseren we een spelletjesmiddag. Op 3 februari zoeken we met elkaar de rust op. Onder begeleiding van kinderyoga docent Judith oefenen we op de wobbel, doen we leuke spelletjes en leren we samen te ontspannen. Dit is voor kinderen tot ongeveer 9 jaar. Op 10 februari neemt reisbegeleider Marc Roth ons mee naar Noord-Korea, het meest gesloten land ter wereld. Op 17 februari sluiten we onze pilot af met een lezing van Roos Verlinden, één van de meest gelezen Nederlandse chicklit-auteurs. Zij komt vertellen over haar leven, vrouw-zijn en haar eigen werk.” Meer weten? Hou de website www.biblioplus.nl of facebookpagina in de gaten.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →