‘Gekke höbbe ’t auch neet gemekkelik’ in Ohé en Laak

Print
‘Gekke höbbe ’t auch neet gemekkelik’ in Ohé en Laak

Een gedeelte van de cast. Afbeelding: VIA Limburg

Ohé en Laak -

In de zaal van het Lakerhoes wordt op 12 januari de klucht ‘Gekke höbbe ’t auch neet gemekkelik’ opgevoerd door toneelvereniging Ons Genoegen ’84.

Een toneelspeler doet in het kort de inhoud uit de doeken: „Jonas is net in de vijftig en is van mening dat hij lang genoeg aan het arbeidsproces heeft deelgenomen. Hij smeedt het plannetje om zich gek te laten verklaren. Op de werkvloer laat hij met opzet een flink aantal steken vallen, om zijn zogenaamde overspannen toestand te benadrukken. Door deze voorvallen wordt hij, op verzoek van zijn huisarts, voor een periode van drie weken naar een kliniek gestuurd. Zijn buurman en beste vriend Anton begeleidt hem op die reis. In de kliniek wordt men geacht de geestestoestand van Jonas op z’n juiste meritus te beoordelen. Hij moet zich dus zo idioot mogelijk voor doen. De eindconclusie van de kliniek moet voor hem immers luiden: arbeidsongeschikt voor de rest van zijn leven. Daar doet hij meer dan zijn uiterste best voor. Of het Jonas uiteindelijk lukt, wordt aan het einde van de voorstelling duidelijk.”

Kaarten zijn voor € 8,- verkrijgbaar bij Bakkerij Puts en friture ‘t Pleintje in Ohé en Laak. De zaal van het Lakerhoes is om 19.30 uur open en de voorstelling begint om 20.00 uur.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →