Op jacht naar de verlichte hemel in America

Print
Op jacht naar de verlichte hemel in America

Kom mee sterren en andere voorwerpen bekijken tijdens de voorproefavond van Altaarnatief. Afbeelding: Wim Moorman

America -

Altaarnatief, een expositie van hedendaagse kunst vindt plaats op 28, 29 en 30 december in de Sint-Lambertuskerk in Horst. Op donderdag 20 december is er een voorproefje in America.

Altaarnatief-deelneemster Jessica Bizzoni gaat dan, in samenwerking met Astronomieclub Aarde uit Horst, op het hoogste punt van Noord-Limburg op jacht naar het door de mens gecreëerde poollicht. Met sterrenkijkers wordt naar de avondlijke hemel boven America en verre omgeving gekeken: niet alleen naar de maan, Mars en sterren maar ook naar de gloed die het gevolg is van menselijk handelen. Benieuwd wat er deze avond in de sterren geschreven staat? Grijp dan de kans en kom op 20 december naar de voormalige vuilstortplaats Zuringspeel in America, die grenst aan golfbaan De Golfhorst. Dit evenement begint om 19.00 uur en is voor iedereen gratis toegankelijk. De berg is alleen te voet bereikbaar, zowel via de Kulbergweg als de Raamweg. De wandeling ernaartoe duurt ongeveer tien minuten. Stevige schoenen, warme kleding en een zaklamp worden van harte aanbevolen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →