Eindhoven Airport: zondag geen vluchten meer vanwege mist

Drukte op Eindhoven Airport door geannuleerde vluchten vanwege de mist.

Drukte op Eindhoven Airport door geannuleerde vluchten vanwege de mist. © Patrick Wiercx/ED

Eindhoven Airport annuleert zondagmiddag en -avond (vrijwel) alle vertrekkende vluchten. Dat geeft een woordvoerder van het vliegveld aan. Oorzaak van de annuleringen is de mist rondom de luchthaven.

Ties Cleven/ED

De problemen ontstonden rond twaalf uur in de middag. Sindsdien zijn vluchten in de richting van Gdansk, Bologna, Milaan, Wroclaw, Porto, Sofia, Krakau en Varna al definitief geschrapt. Reizigers in de richting van Catania en Praag kunnen in ieder geval rekenen op flinke vertraging. ,,Naar verwachting worden ook de andere vluchten gedurende de rest van de operationele dag geannuleerd”, zegt een woordvoerder.

De situatie is zondag in de namiddag behoorlijk chaotisch op Eindhoven Airport. Mensen proberen hun vluchten om te boeken maar dat kan alleen online, weet een aanwezige reiziger. Vanaf twaalf uur ‘s middags zijn alle vluchten gecanceld op een Transavia vlucht naar Praag na. Die vlucht zou om 13.45 uur vertrekken, maar is pas om 16.22 uur echt de lucht ingegaan.

Geen toegang

Inmiddels is de toegang tot Eindhoven Airport afgesloten. De beveiliging houdt iedereen buiten. Dit om mogelijke chaos te voorkomen. Alle vluchten zijn tot 23.00 uur gecanceld.

Rond 16.00 uur stroomt de vertrekhal langzaam leeg. Mensen worden via de buitendeur naar hun bagage in de bagagehal geleid om die op te halen. Veel passagiers klagen over de slechte communicatie op het vliegveld en willen de plek niet verlaten. Voor degenen die niet in de buurt wonen, wordt geen vervangend vervoer of verblijf geregeld.

Maastricht

Reizigers die aankomen in Eindhoven ondervinden ook last van de weersomstandigheden. Meerdere vluchten zijn uitgeweken naar de vliegvelden van Maastricht, Keulen en Weeze. Die passagiers worden per bus naar Eindhoven vervoerd. Het gaat om vluchten uit onder meer Gdanks, Bologna, Milaan, Valencia, Dublin, Alicante, Wroclaw, Porto, Varna, Iasi, Malaga, Warschau, Lublin, Lissabon, Manchester, Rome, Sofia en Krakau.

In de ochtenduren verliep alles ondanks de sneeuwval tijdens de nacht van zaterdag op zondag nog volgens schema.

Schiphol

Ook op Schiphol zorgt de mist voor veel overlast. Normaal gesproken worden daar door de luchtverkeersleiding 65 inkomende vluchten per uur afgehandeld, nu zijn dat er 34 per uur.

De woordvoerder van Eindhoven Airport geeft aan dat reizigers hun situatie kunnen checken via de website van Eindhoven Airport of die van hun vluchtmaatschappij.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee