Enorme stunt Fortuna, Feyenoord verslagen in De Kuip

Print
Enorme stunt Fortuna, Feyenoord verslagen in De Kuip

Afbeelding: ANP Pro Shots

/ Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Een daverende verrassing in de Kuip zondag. Fortuna won er met 0-2 van Feyenoord en onverdiend was dat niet eens.

Fortuna toonde vanaf de eerste minuut geen ontzag voor het gehavende Feyenoord. Vooral in de omschakeling waren de Sittardenaren levensgevaarlijk, terwijl Feyenoord niet verder kwam dan wat afstandsschoten van Berghuis.

De beste kansen waren dan ook voor Fortuna. Andrija Novakovich kon op aangeven van Finn Stokkers zelfs vrij op het doel van Bijlow af, maar zijn aanname was niet goed. Ook Hutten en Stokkers sloegen niet toe.

Gevaarlijk

Na de rust was het wel snel raak. Diemers werd vrijgespeeld en zette Novakovich aan het werk. De Amerikaan bleek dit keer wel scherp en stelde na wat kappen en draaien Hutten in staat om te scoren. Die faalde niet.

Feyenoord bleef ook daarna weinig creëren totdat Robin van Persie binnen de lijnen verscheen. Ineens was de thuisploeg wel gevaarlijk. Twee keer was Van Persie zelf dicht bij de gelijkmaker, maar scoren deed hij niet.

Fortuna wel. Ahmed El Messaoudi schoot van afstand raak en liet het uitvak ontploffen. Het betekende voor de Rotterdammers het eerste puntenverlies dit seizoen voor eigen publiek.