Henk Theunissen naar Slowaakse FK Senica

Print
Henk Theunissen naar Slowaakse FK Senica

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Een opmerkelijke move van Lindenheuvel/Heidebloem-trainer Henk Theunissen.

Hij wordt namelijk met ingang van 1 januari 2019 toegevoegd aan de technische staf van het Slowaakse FK Senica, uitkomend in de Fortuna Liga, de hoogste afdeling aldaar. Hij wordt daar verenigd met Ton Caanen, de algemeen directeur van deze club.

Nieuwe uitdaging

Theunissen en Caanen zijn geen onbekenden van elkaar. Al eerder werkte het duo samen op Cyprus bij Aris Limassol en AEK Larnaca en daarvoor op Malta bij Valletta FC. Was het bij eerdere buitenlandse avonturen vaak een impulsieve reactie, nu geeft de 47-jarige Theunissen aan lang over deze stap te hebben nagedacht.

“Ik was toe aan een nieuwe uitdaging. Ik ben al een paar keer bij Caanen geweest en zag dat hij sinds februari van dit jaar met een zeer interessant project bezig is. Senica staat nu elfde in de Fortuna Liga en het is zaak, dat de ploeg wél behouden blijft voor de hoogste afdeling.” Voor Theunissen woog het feit dat zijn 19-jarige dochter, die binnenkort gaat studeren, ook mee in de besluitvorming. “Zij gaf echter aan dat zij geen belemmering in mijn plannen zou vormen.”

Ambitie

Wat Theunissen bijzonder jammer vindt, is dat hij Lindenheuvel/Heidebloem Combinatie in de steek laat. “Zeker nu het zo goed gaat.” Na vorig seizoen promotie op een haar na te hebben gemist, staat de ploeg nu trots aan de leiding in de derde klasse B. “Maar gelukkig had men bij de vereniging begrip voor mijn ambities en ook daar werd gezegd, dat ik deze kans met beide handen moest aangrijpen. Letterlijk zei men dat ‘ik wel gek zou zijn, als het ik het niet zou doen’.”

Theunissen was tot voor kort op projectbasis actief bij Vincere, specialist in verslavingszorg. “Dat project is in oktober geëindigd. Ik had dus niets meer om handen en dus stond ook niets een overstap richting Slowakije in de weg.” Theunissen heeft bij FK Senica een contract getekend tot medio 2020 met een optie voor nog één jaar. Een contract overigens, dat gekoppeld is aan dat van Ton Caanen. Wie bij Lindenheuvel/Heidebloem zijn opvolger wordt, is nog niet bekend. Daar neemt het bestuur komende week een beslissing over.