Man (20) bedreigt agenten met vleesmes na straatroof

Print
Man (20) bedreigt agenten met vleesmes na straatroof

Afbeelding: Politieteam Weerijs/Facebook

Gronsveld / Eckelrade / Noorbeek / Mheer / Ulvend / Sint Geertruid / Cadier en Keer / Mesch / Oost-Maarland / Withuis / Rijckholt / Bergenhuizen / Terlinden / Banholt / Bemelen / Margraten / Scheulder / Eijsden / Mariadorp -

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 20-jarige man uit Eijsden-Margraten aangehouden die een straatroof had gepleegd.

Hij had een persoon bedreigd met een vleesmes. Datzelfde mes richtte hij ook op de agenten die hem wilden aanhouden, maar de roep van de politie om het te laten vallen was genoeg om verdere problemen te voorkomen.

Even voor twee uur werd melding gemaakt van een straatroof op de Terheijdenstraat in Breda. De Limburger vluchtte daarna in de richting van de Baliëndijk. Agenten die in de buurt aan het surveilleren waren, gingen richting die laatste locatie om te zien of zij de verdachte konden aanhouden. Zij kregen daarbij ook diens signalement.

Gevlucht

Eenmaal op de Baliëndijk aangekomen zagen de agenten een man lopen die aan de omschrijving voldeed. Voor ze hem konden aanspreken, sloeg de man op de vlucht. De agenten gingen te voet in de achtervolging. De verdachte probeerde via een aantal steegjes te ontkomen aan de politie. Hij probeerde zich ook te verstoppen in een portiek.

De agenten zagen de man zitten en probeerden hem aan te houden. Op dat moment wees hij met een groot vleesmes, dat vermoedelijk ook bij de straatroof was gebruikt, naar de twee agenten. Deze riepen dat hij het moest laten vallen en dat deed de verdachte ook. Daarna werd hij aangehouden.

De agenten fouilleerden de man. Daarbij vonden ze de spullen die waren buitgemaakt bij de straatroof. De man is overgebracht naar het cellencomplex van de politie.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →