Vijfde dode na aanslag Straatsburg

© EPA

De aanslag in Straatsburg afgelopen dinsdagavond heeft aan een vijfde slachtoffer het leven gekost.

Door ANP

Een Straatsburgse musicus van Poolse afkomst stierf zondag, vijf dagen na de aanslag in het ziekenhuis, schrijft zijn broer op Facebook. Hij was al hersendood verklaard, melden Franse media. Het Openbaar Ministerie in Parijs bevestigt de dood van de man.

Geradicaliseerd

De 29-jarige extremist Chériff Chekatt schoot dinsdag op voorbijgangers in het centrum van Straatsburg. Daarbij vielen al vier doden en raakten twaalf mensen gewond. Chekatt zou recent zijn geradicaliseerd. Donderdag werd de voortvluchtige zelf gedood door de politie na een tweedaagse klopjacht door 700 leden van de Franse veiligheidsdiensten.

Zondagochtend werden de slachtoffers herdacht tijdens een plechtige bijeenkomst op de Place Kléber in Straatsburg, vlakbij de plaats van de aanslag.

De zoektocht naar mogelijke medeplichtigen van de aanslag in Straatsburg gaat ondertussen door. Drie bekenden van Chekatt zitten nog vast. Vier familieleden van de dader werden eerder dit weekeinde vrijgelaten. Zij hebben volgens de Franse justitie niets te maken met de aanslag.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee