Domien Verschuuren gaat Top 40 presenteren

Print
Domien Verschuuren gaat Top 40 presenteren

Domien Verschuuren Afbeelding: ANP

Domien Verschuuren gaat de Nederlands Top 40 presenteren. De lijst verhuist in het nieuwe kalenderjaar van Radio 538 naar Qmusic. Verschuuren treedt daarmee in de voetsporen van dj’s als Lex Harding, Erik de Zwart, Wessel van Diepen en Jeroen Nieuwenhuize, die de Top 40 eerder voor hun rekening namen.

Momenteel wordt de Top 40 gepresenteerd door Ivo van Breukelen. Verschuuren is opgetogen over zijn nieuwe klus. ,,Toen ik een klein half jaar geleden besloot de overstap te maken naar Qmusic had ik nog niet durven dromen dat ik ook deze prachtklus erbij zou krijgen. De Top 40 is veruit de bekendste en meest gevestigde hitlijst op de Nederlandse radio en ik ben heel trots dat ik deze wekelijks mag presenteren.”

Afgelopen 25 jaar bij Radio 538

De Nederlandse Top 40 is sinds januari 1965 te horen op de radio. De eerste jaren was de lijst wekelijks te horen bij Radio Veronica en later op Radio 3. De afgelopen 25 jaar werd de Top 40 bij Radio 538 uitgezonden. Een populair onderdeel is de Alarmschijf, die ook naar Qmusic verhuist.

Qmusic

Radio 538 zegde vorig jaar het contract op met de Stichting Top 40 van voorzitter Erik de Zwart die toen naast 538 ook met andere zenders in gesprek ging. Qmusic kwam toen als favoriet uit de bus, mede door de bredere samenwerking met titels van moedermaatschappij De Persgroep.