Ruim 75.000 bezoekers voor Toneelgroep Maastricht

Print
Ruim 75.000 bezoekers voor Toneelgroep Maastricht

Scene uit Zwart water, Toneelgroep Maastricht. Afbeelding: Bjorn Frins

Toneelgroep Maastricht noteert ruim 75.000 bezoekers in 2018.

Het gezelschap onder leiding van artistiek leiders Servé Hermans en Michel Sluysmans beleeft daarmee het succesvolste jaar uit zijn geschiedenis. Tot de hoogtepunten behoren onder meer voorstellingen als King Lear, Emma en Zwart water.

Hermans: „King Lear evenaarde met 27.000 bezoekers de aantallen van publiekshit Pinkpop uit 2017. De voorstelling speelde maar liefst tien keer in thuisstad Maastricht.”

Limburg

Sluysmans: „Een van de speerpunten in ons beleid zijn voorstellingen die speciaal ontwikkeld zijn voor de regio Limburg, zoals Emma en Zwart water. Het is geweldig om te ervaren dat deze voorstellingen zo omarmd worden door veel en nieuw publiek.”

Voor Emma (afgelopen zomer te zien tijdens theaterfestival Cultura Nova in Heerlen) werkte het gezelschap samen met het Fonds voor Sociale Instellingen, IBA, Cultura Nova en met Emma Safety Shoes. Met de toneelthriller Zwart water, een samenwerking met Theater de Maaspoort, maakte de Tegelse filmmaker Pieter Kuijpers zijn regiedebuut bij Toneelgroep Maastricht.