Vrijwilligers gezocht voor afvalonderzoek langs Maas

Print
Vrijwilligers gezocht voor afvalonderzoek langs Maas

Voor het onderzoek worden vrijwilligers gezocht die als onderzoeker bij willen dragen aan kennis over zwerfafval op de oevers van de Maas. Afbeelding: Annemiek Mommers

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Voor het derde jaar op rij wordt in Nederland een grootschalig onderzoek voortgezet naar rivierafval langs de Maas met behulp van citizen science (burgerwetenschap).

Dit onderzoek is onderdeel van Schone Rivieren, een initiatief van IVN Natuureducatie, Plastic Soup Foundation en Stichting De Noordzee. Schone Rivieren zoekt vrijwilligers die mee willen doen aan dit rivierafvalonderzoek langs de Maas en een training willen volgen in Dilsen-Stokkem in Belgisch-Limburg. Als onderzoeker lever je een bijdrage aan het verminderen van plastic afval dat via de rivieren naar de zee stroomt. Aanmelden: www.schonerivieren.org.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen