50 procent

Aanleg glasvezel in buitengebied Noordoost-Limburg gaat door

Print
Aanleg glasvezel in buitengebied Noordoost-Limburg gaat door

Volgens de website van Glasvezel Buitenaf is het aantal aanmeldingen blijven steken op 41 procent.

Afferden / Siebengewald / Bergen / Well / Wellerlooi / Echt / Koningsbosch / Sint Joost / Susteren / Roosteren / Nieuwstadt / Ottersum / Milsbeek / Heijen / Ven-Zelderheide / Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst / Melderslo / Hegelsom / Meterik -

De aanleg van glasvezel in het buitengebied van Noordoost-Limburg gaat door. Volgens Glasvezel Buitenaf is het minimumaantal inschrijvingen gehaald.

Hoeveel bewoners zich aangemeld hebben, is onduidelijk. Woensdagmiddag wordt de uitkomst bekendgemaakt in de gemeente Bergen. Dat er een officiële presentatie is, betekent dat de vereiste 50 procent is behaald, bevestigt woordvoerster Mindy Egberts van Glasvezel Buitenaf.

Mislukken

Het zag ernaar uit dat de wervingscampagne zou mislukken. De inschrijvingstermijn eindigde op zondag 16 december. De teller bleef steken op 979 aanmeldingen, oftewel 41 procent van de bewoners. Projectleider Hans ter Beek van Glasvezel Buitenaf had eerder gewaarschuwd dat de deadline hard is. „Zijn er te weinig aanmeldingen? Dan komt het er niet.”

Harde deadline

Vooraf was aangekondigd dat de uitslag maandag bekendgemaakt zou worden. Om 16.00 werd een persbericht verspreid met de mededeling dat het berekenen van het eindpercentage meer tijd vergt omdat er nog aanmeldingen per post zijn verstuurd. Ook werd vermeld dat de aanmeldingen die tot woensdag binnenkomen, nog meegeteld worden. De harde deadline ten spijt.

Aanleg

Glasvezel Buitenaf gaat het glasvezelnetwerk volgend jaar aanleggen aan de oostzijde van de Maas. Het gaat om bewoners van het buitengebied in de gemeenten Bergen, Venlo, Beesel, Roerdalen, Roermond en Echt-Susteren. Ze zijn bovenop de gewone abonnementskosten vastrecht verschuldigd. Dat is 17,50 euro per maand of 2200 euro eenmalig.