Zuster Maria Goretti onderscheiden met St. Agatha parochie-insigne

Print
Zuster Maria Goretti onderscheiden met St. Agatha parochie-insigne

Vlnr: Jo Urlings (penningmeester Goretti Stichting), zuster Maria Goretti, pater Cyril, secretaris Mirna van Kempen-Senden en voorzitter Piet Vrancken. Afbeelding: Jef Bonten

Noord-Limburg / Eys / Zuid-Limburg -

De Indiase zuster Maria Goretti heeft afgelopen weekend, tijdens een korte rondreis door Europa, haar sponsorvrienden van de naar haar genoemde Goretti Stichting in Eys opzocht.

De sponsororganisatie timmert al 35 jaar aan de weg en helpt inmiddels 285 kansarme Indiase straatkinderen in Zuidwest India aan onderwijs en een vakopleiding. Tevens verleent ze financiële steun aan ziekenhuis- en scholenbouw aldaar. Voorzitter Piet Vrancken overhandigde haar in restaurant De Rode Leeuw te Wittem een gift van tienduizend euro voor het St. Ignatius ziekenhuis- en onderwijscomplex in Honavar in Zuidwest India. Een dag later, op zondag 16 december, woonde ze in de St. Agatha parochiekerk in Eys de hoogmis bij. ’s Middags was er in de pastorie in Eys open huis, waar velen de Indiase gast de hand kwamen drukken. Later die dag was ze met een delegatie van de Goretti Stichting eregast tijdens het kerstconcert.

Jeu Senden werd zaterdag tot ambassadeur van de Eyser sponsororganisatie benoemd. Hij kreeg de eer aan zuster Maria Goretti tijdens het kerstconcert het zeldzame St. Agatha parochie-insigne te mogen opspelden. Pastoor Ton Reijnen overhandigde de bijbehorende oorkonde.

Zuster Maria Goretti vergat niet haar weldoeners in hartelijke bewoordingen dank te zeggen voor hun jarenlange support.