Kruijswijk gaat voor de Tour en Vuelta: ‘Het podium is het doel’

Print
Kruijswijk gaat voor de Tour en Vuelta: ‘Het podium is het doel’

Afbeelding: AD/Cor Vos

Steven Kruijswijk rijdt volgend jaar de Tour de France. De renner van Lotto-Jumbo hoopt daarna ook de Vuelta te fietsen. ,,Het podium is het grote doel in de Tour.”

,,Ik vind de Giro een heel mooie wedstrijd en ik ga die zeker nog een keer rijden”, vertelt Kruijswijk op de website van de ploeg. ,,Dit jaar was de keuze om bijvoorbeeld de Giro en de Tour te combineren, niet de goede. Ik wil echt top zijn in de Tour.”

,,Ik denk dat het parcours van de Tour dit jaar goed bij mij past. Daarom is de keuze gemaakt. Ik ben nu op zoek naar het laatste stapje om nu wel op het podium te komen. Daar ga ik volgend jaar voor”, zegt Kruijswijk.

Lees ook:Tom Dumoulin kiest Giro als hoofddoel voor 2019

Vijfde

Kruijswijk eindigde afgelopen seizoen als vijfde in de Tour de France. Ook in de Ronde van Spanje reed hij uitstekend, maar viel hij met zijn vierde plaats net naast het podium. In 2016 was Kruijswijk dicht bij de eindoverwinning in de Giro d’Italia, maar vloog hij in de slotweek tegen een sneeuwmuur, waardoor hij uiteindelijk vierde werd.

Dylan Groenewegen is de andere kopman van Lotto. ,,We doen het op dezelfde manier als afgelopen seizoen. Ondersteuning voor Dylan in de sprint, ondersteuning voor Steven in de bergen met Robert Gesink, George Bennett en Tony Martin”, vertelt teambaas Merijn Zeeman.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen